Könyvajánló:
Látnivalók Magyarországon
Well-PRess Kiadó (2004)
(Főszerkesztő: Pálfy Katalin)
? Régiókra bontva mutatja be hazánk értékeit, látnivalóit, sok szép fotóval. Bemutatja továbbá a Hungaricumokat, a hazai Világörökségeket, Nemzeti Parkjainkat, a magyar feltalálókat és tudósokat.
Turizmus és vendéglátó ismeretek
Szókratész Külgazdasági Akadémia (2002)
(Szakmai szerkesztő: I. rész: dr. Török Lajos
II. rész: dr. Behringer Zsuzsanna)
? Hasznos tankönyv, bár szerintem kicsit össze-vissza tárgyalja a témákat (sokat kell ide-oda lapozgatni, ha valamiről átfogó információra van szükségünk). A tartalomból: A nemzetgazdaság felépítése, A turizmus rendszere, Marketing a turizmusban, A vendéglátó tevékenység jellemzői.
Gasztronómia étel- és italismeret
KIT Képzőművészeti Kiadó és Nyomda Kft. (2001)
(Tusor András, Dr. Sahin-Tóth Gyula)
? Tankönyv, de szerintem önálló, amolyan gasztronómiai útmutatóként is megállja a helyét. Megismerkedhetünk a gasztronómia történetével, a magyar konyha fejlődésével és jellegzetességeivel, nemzetek konyhájával, a vallások és étkezések összefüggéseivel, a borkészítéssel, borvidékeinkkel, a sörkészítéssel, és egyéb alkoholos és alkoholmentes italokkal. Számos étel összetevőit és elkészítéseik módját is megismerhetjük, de a könyv nem tartalmaz recepteket.
Művészettörténet
Képzőművészeti Kiadó (2004)
(Dr. Somorjai Ferenc)
? A könyv áttekinti a művészettörténet nagy korszakait, bemutatja az egyes stílusok jellegzetes ismérveit. Minden korszaknál rengeteg hazai és európai példát sorol fel, mindemellett hasznos ábrákat, rajzokat találunk a könyvben.