Knyvajnl:
Ltnivalk Magyarorszgon
Well-PRess Kiad (2004)
(Fszerkeszt: Plfy Katalin)
? Rgikra bontva mutatja be haznk rtkeit, ltnivalit, sok szp fotval. Bemutatja tovbb a Hungaricumokat, a hazai Vilgrksgeket, Nemzeti Parkjainkat, a magyar feltallkat s tudsokat.
Turizmus s vendglt ismeretek
Szkratsz Klgazdasgi Akadmia (2002)
(Szakmai szerkeszt: I. rsz: dr. Trk Lajos
II. rsz: dr. Behringer Zsuzsanna)
? Hasznos tanknyv, br szerintem kicsit ssze-vissza trgyalja a tmkat (sokat kell ide-oda lapozgatni, ha valamirl tfog informcira van szksgnk). A tartalombl: A nemzetgazdasg felptse, A turizmus rendszere, Marketing a turizmusban, A vendglt tevkenysg jellemzi.
Gasztronmia tel- s italismeret
KIT Kpzmvszeti Kiad s Nyomda Kft. (2001)
(Tusor Andrs, Dr. Sahin-Tth Gyula)
? Tanknyv, de szerintem nll, amolyan gasztronmiai tmutatknt is megllja a helyt. Megismerkedhetnk a gasztronmia trtnetvel, a magyar konyha fejldsvel s jellegzetessgeivel, nemzetek konyhjval, a vallsok s tkezsek sszefggseivel, a borksztssel, borvidkeinkkel, a srksztssel, s egyb alkoholos s alkoholmentes italokkal. Szmos tel sszetevit s elksztseik mdjt is megismerhetjk, de a knyv nem tartalmaz recepteket.
Mvszettrtnet
Kpzmvszeti Kiad (2004)
(Dr. Somorjai Ferenc)
? A knyv ttekinti a mvszettrtnet nagy korszakait, bemutatja az egyes stlusok jellegzetes ismrveit. Minden korszaknl rengeteg hazai s eurpai pldt sorol fel, mindemellett hasznos brkat, rajzokat tallunk a knyvben.